Actualitate

Peste 30% dintre respondenții unui sondaj consideră că Guvernul Gavrilița este cel mai slab din ultimii zece ani

Sondajul a fost realizat de IMAS, pe un eșantiona de 1007 persoane, cu o marjă de eroare de+-3,1, în 82 de localități, în perioada 6-18 iulie.

Pe locul doi este Guvernul Maiei Sandu, 2019, urmat de Guvernele lui Vlad Filat, Ion Chicu și Pavel Filip.

Peste 60% dintre respondenții unui sondaj IMAS spun că-și doresc alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate. Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, în viitorul Legislativ ar accede un bloc politic și două partide, arată sondajul IMAS, scrie Publika.md

Pentru Blocul Comuniștilor și Socialiștilor ar vota 33,4 la sută din repsondenții la sondaj.

Partidul de la guvernare și care deține majoritatea înLegisaltiv ar urma să fie votat de 24,1 la sută dintre particpanții la sondaj.

Cea de-a treia formațiune care va accede în Parlament este Partidul „ȘOR”, pentru care ar vota 12,2%.

Nu ar trece pragul electoral Formațiunea „Partidul Nostru”, „Democrația acasă”, Platforma DA sau PDM.

Dacă e să vorbim de numărul respondenților deciși, atunci, pentru BCS și-ar da votul 42,5%, pentru PAS – 30,7%, iar pentru Partidul ȘOR – 15,5%.

În cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale anticipate, cei mai mulți dintre participanții la sondaj ar vota pentru Igor Dodon – 25,4 la sută, pentru Maia Sandu – 24,4%, Ion Ceban- 9,2 la sută, Vladimir Voronin -7,1 la sută, Ion Chicu- 5,2 la sută.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1007 persoane, cu o marjă de eroare de +-3,1, în 82 de localități, în perioada 6-18 iulie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. În cazul Moldovei se poate spune, ca și în cazul Afganistanului: momentan, nu se poate face nimic. Oamenii sunt în medie încă prea tâmpiți. Îmi amintesc de un desen din copilărie, cu un măgar în fața căruia cineva pusese o carte. Deci, România, investește banii mai util! Chiar și să joci la lotto e mai util. Revino mai încolo, să zicem peste 20 de ani, poate până atunci tâmpiții au dispărut de la sine…

  2. Sondajele astea facute pe timp de criza majora sunt manipulatorii.
    E normal ca oamenii sa nu fie multumiti cand viata lor se degradeaza.
    Problema este ca oricine ar fi la guvernare nu poate avea solutii miraculoase. Suntem in criza profunda toata lumea.

  3. Sunteti o ….chiar asa ,ce sunteti ,o natie ,un popor??????Oricum v-ati numi tot o adunatura de tampiti si masochisti sunteti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *