Politică

Pierderile irecuperabile ale armatei ruse în Ucraina ar putea fi de peste 90.000 de oameni

Pierderile irecuperabile ale Rusiei în războiul cu Ucraina s-ar putea ridica la peste 90.000 de persoane, a anunțat Istories Media, citând două surse. Unul dintre ei este un fost ofițer al serviciilor speciale rusești, iar celălalt este un actual ofițer FSB.

Pierderile irecuperabile reprezintă numărul de persoane ucise, dispărute în misiune, decedate din cauza rănilor în spitale și răniți care nu se mai pot întoarce în serviciul militar.

Ultima dată când Ministerul rus al Apărării a raportat pierderi în armată a fost în septembrie, în ziua în care a fost anunțată mobilizarea. Ministrul apărării, Serghei Șoigu, a declarat atunci că 5.937 de militari ruși au fost uciși în război. El nu a precizat numărul celor răniți, dar a dat asigurări că peste 90% dintre ei s-ar fi întors deja la serviciu. De la începutul războiului, Ministerul Apărării a menționat numărul militarilor ruși uciși doar de trei ori.

În același timp, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) a declarat la 11 octombrie că peste 63.000 de militari ruși au fost deja uciși în timpul războiului. De asemenea, partea ucraineană a raportat distrugerea a 2.513 tancuri, 5.175 de vehicule blindate, 1.506 sisteme de artilerie, 353 de MLRS, 181 de sisteme de apărare aeriană, 269 de avioane și 235 de elicoptere.

Cifra, citată de Important Stories, este apropiată de estimarea dată de secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, la începutul lunii septembrie. El a spus că peste 25.000 de soldați ruși au fost uciși în Ucraina, iar numărul total al victimelor a fost de peste 80.000. “Credem că numărul total al victimelor Rusiei este de peste 80.000, dacă numărăm morții, răniții și dezertorii. Asta înseamnă 80.000 în șase luni – față de 15.000 în zece ani în Afganistan”, a spus el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *