Piersici umplute: desertul copilăriei
Cine nu a gustat vreodată piersici umplute, aromate, fragede? În fiecare familie e o bunică expertă în acest desert, dar dacă acum eşti departe de ea şi nu-ţi poţi lua gândul de la aceste delicioase fursecuri, avem reţeta culeasă dintr-un vechi caiet de prăjituri.
Iată de ce ai nevoie:
Pentru aluat
100 g unt
350 g făină
1 praf de sare
100 g zahăr pudră
½ plic praf de copt
1 ou mare
80 ml lapte
esenţă de vanilie, după gust
coaja de la 1 lămâie bio
10 ml ulei
Pentru cremă
50 g unt
30 g nuci măcinate
100 g gem de piersici (sau după preferinţă)
miez de la piersici
Pentru decor
100 ml lichior de piersici
100 ml compot de piersici
3-4 picături colorant alimentar roşu
3-4 picături colorant alimentar galben
150 g zahăr tos
frunze de mentă
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 180 °C şi tapetezi două tăvi.
Pentru aluat, mixezi untul cu zahărul şi coaja de lămâie până când compoziţia capătă o consistenţă cremoasă. Torni esenţă de vanilie, după gust, şi laptele. Adaugi, oul, făina amestecată cu praful de copt şi sarea şi omogenizezi.
Ungi mâinile cu ulei şi iei câte o linguriţă de compoziţie, modelezi o formă rotunda şi aşezi fiecare bilă obţinută într-o tavă cu hârtie de copt, lăsând spaţii între ele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!