Actualitate

Pilotul principal al avionului din Ucraina, implicat în contrabandă cu țigări, la Edineț a fost trimis în judecată

Pilotul este originar din Kiev, Ucraina, are vârsta de peste 60 de ani, iar antecedente penale nu a avut, anunță PCCOCS.

Potrivit celor incriminate de procurorii PCCOCS, acesta a survolat spațiul aerian al Moldovei fără autorizația necesară, din Ucraina spre România și a aterizat pe o pistă improvizată, pe un câmp, fără să fie supus controlului vamal, aparatul aerian fiind astfel introdus prin contrabandă în țară.

Potrivit legii penale, ultima infracțiune se pedepsește cu închisoare pentru un termen de la 4 la 10 ani. În privința altor complici din Moldova, Ucraina și Belarus, urmărirea penală continuă, în cooperare cu Poliția de Frontieră, iar organizatorul infracțiunii a fost anunțat în căutare.

După demonstrarea în judecată a vinovăției acestora, aparatul aerian cu valoarea în vamă de aproape 300.000 lei va fi supus confiscării speciale. Scopul introducerii prin contrabandă a avionului în Moldova este investigat de către PCCOCS și Poliția de Frontieră, în cooperare cu autoritățile din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *