Politică

PLDM se pregăteşte de anticipate

Lazăr face referire la deciziile adoptate joi de guvern, făcând referire probabil la hotărârea de a fi majorate pensiile cu 15%. ”După şedinţa de astăzi de guvern, eu niţel am ieşit mai îngrijorat. Orice observator va vedea în câteva din iniţiativele de astăzi o pregătire pentru anticipate, pentru campania electorală. Ceea ce s-a întâmplat astăzi, că iniţiativa a venit tocmai din partea lor, eu traduc în limbaj simplu, aceasta înseamnă pregătire pentru anticipate. Chestia aceasta pe mine mă întristează. Cineva şi-a făcut strategia demult. Eu chiar nu credeam în declaraţiile, inclusiv ale colegilor mei de partid, care spuneau că uite strategia este clară, oamenii vor anticipate”, a declarat el.

Referindu-se la viitorul guvern, Lazăr atrage atenţia că Partidul Comuniştilor nu va participa la formarea acestuia, pentru că doreşte alegeri anticipate, dar, se pare că acelaşi lucru îl doresc şi liberal-democraţii. ”Eu nu văd cum PCRM-ul să susţină orice guvern, dacă ei au spus franc că ei vor alegeri anticipate. Cel puţin, au spus direct şi sincer. Acum pentru mine rămâne mare semn de întrebare dacă nu cumva e adevărat ceea ce se spune, că PLDM-ul de mult şi-a stabilit strategia că vrea anticipate, cel puţin, ceea ce se întâmplă în ultimele zile şi astăzi, şi mi-ar părea rău, dar să o spună franc, aşa cum o fac, cel puţin, comuniştii. De aceea noi nu avem altă soluţie”.

Referindu-se la activitatea guvernului Filat, Lazăr spune că în pofida şi a unor succese, acesta nu se poate lăuda că ar fi fost foarte reformator.” Regretabil, guvernul nu poate fi catalogat ca cel mai reformator guvern. Deşi, bineînţeles, acest guvern are foarte multe reuşite, cred că povara acestui guvern a fost una mult peste puteri”, a declarat Lazăr.

Potrivit acestuia, cele mai mari probleme au fost create de vamă şi de Fisc, iar el a menţionat că i-a vorbit şi personal premierului despre aceasta.

În acest context, Lazăr consideră că unele schimbări în guvern erau inevitabile. ”Eu zic să nu facem tragedie din ceea ce s-a întâmplat. Trei ani jumătate s-a acumulat masă critică şi în societate, şi în guvern. Au mai ieşit la suprafaţă multe lucruri neplăcute despre acest guvern şi e valabil pentru mai toate instituţiile. Era absolut necesară această resetare. Societatea aştepta o schimbare şi era absolut inevitabilă”, a declarat vicepremierul.

Referindu-se la viitorul guvern, Lazăr sugerează că acesta nu ar trebui să fie condus de o persoană politică şi că există necesitate de mai multă comunicare decât a fost până acum. ”Eu nu văd un guvern cu un premier cu un profil politic vădit, eu nu văd cum e posibil aceasta. Văd un premier care să aibă o capacitate, nebună, dacă vreţi de comunicare”, a declarat Valeriu Lazăr, rămânând optimist că clasa politică va reuşţi să rezolve actuala criză.

Timpul.md
 

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.