Actualitate

Ploaia de ieri a făcut PRĂPĂD în țară: Sute de hectare cu plante agricole au fost distruse. Vântul a smuls acoperișul unui liceu

În satul Cişmichioi din UTA Găgăuzia, ploaia a distrus peste 700 ha de grădini particulare, 23 ha de vii şi a deteriorat foile de ardezie de pe 15 case de locuit. Vântul a smuls ţigla metalică de pe acoperişul liceului din localitate.

În raionul Cantemir, satul Chiosalia mai multe hectare de culturi agricole au fost compromise. Ploaia a făcut ravagii şi în nordul ţării, unde două localităţi din raionul Floreşti au fost afectate. În localitatea Alexeevca au fost compromise 25 ha de livezi, iar în satul Frumuşica ploaia a distrus peste 135 ha de porumb.

În localitatea Larga, raionul Briceni au fost afectate mai multe hectare de livezi. Comisiile pentru situaţii excepţionale teritoriale urmează să estimeze suprafeţele distruse şi suma prejudiciului material.

În municipiul Chişinău, două automobile au rămas blocate pe o porţiune de drum inundată de pe str. Uzinelor nr.19. La faţa locului pentru efectuarea lucrărilor de tracţiune au intervenit salvatorii Detaşamentului căutare-salvare nr.1. În urma lucrărilor întreprinse, autovehiculele au fost eliberate.

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *