CSI / RusiaRăzboiUcraina

Podoleak: Ucraina are nevoie de mai puțină contemplare asupra ”scurgerilor de informații și de mai multe arme cu rază lungă de acțiune pentru a pune capăt războiului. Poporul nostru moare”

Marți, Ucraina a părut să își critice aliații occidentali pentru că au petrecut prea mult timp discutând despre scurgerea unor documente americane extrem de secrete, relatează Sky News.

Mikhailo Podoleak, consilierul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că aceștia ar trebui să se concentreze mai degrabă pe furnizarea de arme pentru Ucraina.

„Dacă am avea timp, am putea privi cum [Federația Rusă] se destramă și cum «elitele» sale se devorează între ele. Dar nu-l avem, deoarece poporul nostru moare.

Avem nevoie de mai puțină contemplare asupra «scurgerilor» (de informații) și de mai multe arme cu rază lungă de acțiune pentru a pune capăt în mod corespunzător războiului și pentru a face ca FR să se confrunte cu realitatea”, a declarat scris Podoleak pe pagina sa de Twitter.

Menționăm că în luna ianuarie, oficialii ucraineni au cerut rachete cu rază mai lungă de acțiune care pot ajunge în interiorul Rusiei.

Însă, aliații occidentali au fost atenți până acum să nu furnizeze Ucrainei sisteme care pot ajunge în Rusia pentru a reduce riscul de escaladare a conflictului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *