Politică

Poeți pro-Filat

Aceştia cer deputaţilor stoparea măcelului de interese şi formarea unui nou Guvern. Reprezentanţii Uniunilor spun că în fruntea Guvernului trebuie să stea o persoană cu o imagine bună în Occident şi cu relaţii în exterior, precum este prim-ministrul desemnat Vlad Filat.

Arcadie Suceveanu, preşedinte, uniunea scriitorilor din Moldova: ,,Consideram ca in fruntea Guvernului trebuie sa fie liderul celui mai influent partid pro-european din RM, Vlad Filat care este recunoscut in Europa ca un garant al procesului de integrare nationala.”

Totodată oamenii de creaţie spun că numai datorită PLDM, Moldova în acest an poate face un pas ireversibil, devenind membru al Uniunii Europene, lucru care urmează să aducă o nouă calitate a vieţii cetăţenilor şi să deschidă noi oportunităţi în viitor. Dacă noul Guvern nu va fi desemnat, reprezentanţii Uniunilor de Creaţie anunţă organizarea unor proteste şi mitinguri.

Alexandru Grecu e gata să facă grevă

Alexandru Grecu, preşedinte, uniunea teatrală din Moldova: ,,Daca ne unim toti suntem sute de mii si care le vom demonstra prin actiunile noastre la postul de serviciu sic credca vom ajunge pana a-I impune sa se opreasca prin actiuni gen miting, protest de ce nu si greva.”

Menţionăm că recent atât Uniunea Veteranilor războiului pentru independenţă, cât şi Asociaţia Parlamentul 90 şi-au exprimat susţinerea prim-ministrul desemnat Vlad Filat. Acum 9 zile acesta a fost înaintat la funcţia de premier de către preşedintele ţării, Nicolae Timofti, în urma consultărilor cu liderii fracţiunilor din Alianţă. Potrivit Constituţiei, pentru formarea noului Guvern, este nevoie de 51 de voturi.

Sursa: Televiziunea tv7.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *