CSI / RusiaExterne

Polițiști suplimentari Frontex încep să opereze în Finlanda din cauza influenței hibride rusești

Ofițeri suplimentari din cadrul agenției europene de protecție a frontierelor Frontex încep să lucreze în Finlanda pentru a sprijini țara în fața unei operațiuni hibride de presiune rusească care utilizează solicitanți de azil.

Aproximativ 50 de polițiști de frontieră și alți angajați ai agenției Frontex au sosit marți în țară.

Aceștia își încep activitatea începând de miercuri, 29 noiembrie. Detaliile privind repartizarea personalului misiunii în diferite părți ale frontierei estice a Finlandei nu sunt dezvăluite. Frontex consideră că presiunea crescută a migrației la frontiera finlandeză ar putea persista o perioadă lungă de timp.

Reamintim că 29 noiembrie este ultima zi de lucru a singurului punct de control încă deschis “Raija-Joseppi” de la granița dintre Finlanda și Rusia în Laponia. Marți, guvernul a decis să închidă acest punct de control cel puțin până la 13 decembrie. Prin urmare, frontiera cu Rusia va fi efectiv închisă pentru circulația persoanelor – doar circulația mărfurilor pe calea ferată va continua.

Situația de la Raya Yoseppe este în prezent calmă, niciun solicitant de azil nu a apărut miercuri acolo.

Cu toate acestea, șeful unității de polițiști de frontieră de la punctul de control, Vesa Arffman, a declarat că au primit informații despre un grup de potențiali solicitanți de azil din regiunea Murmansk din Federația Rusă, care ar putea merge la frontieră.

Estonia și Norvegia au declarat că sunt pregătite să închidă granița cu Rusia dacă va fi necesar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *