Actualitate

Polonia sprijină obiectivele Guvernului de restabilire a încrederii populaţiei şi creşterea calităţii vieţii

În cadrul întrevederii, Artur Michalski i-a înmânat lui Pavel Filip scrisoarea de felicitare cu prilejul învestirii în funcţia de Prim-ministru, semnată de Premierul Republicii Polone, Beata Szydlo.

Şeful Guvernului a exprimat mulţumiri pentru susţinerea Poloniei în parcursul european al ţării noastre, menţionând că dinamizarea dialogului politico-diplomatic între cele două state reprezintă un element important pentru Republica Moldova. „Polonia mereu a fost un partener de încredere, Republica Moldova având susţinere totală în implementarea obiectevelor de integrare europeană şi dezvoltare economică", a menţionat Pavel Filip.

În acest context, Premierul a menţionat creditul acordat de Polonia pentru dezvoltarea sectorului agro-industrial al Republicii Moldova, punctând faptul că procedurile de implementare şi monitorizare a împrumutului au demarat. Totodată, Pavel Filip a apreciat faptul că ţara noastră reprezintă o prioritate în cadrul Programului de Asistenţă pentru Dezvoltare al Poloniei.

La rândul său, Artur Michalski a exprimat susţinerea ţării sale pentru realizarea agendei Guvernului de la Chişinău, în special în privinţa obiectivelor de restabilire a încrederii societăţii şi sporirii calităţii vieţii cetăţenilor Republicii Moldova.

Oficialii au discutat despre agenda bilaterală comună a celor două state şi implementarea unor acţiuni concrete şi a unor noi proiecte în domeniul economic, convenind asupra menţinerii unui dialog deschis, bazat pe o colaborare consolidată.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *