Ultima oră

Postul TV7 a fost “sancționat” de CCA pentru difizuarea controversatului film despre Transnistria

Potrivit membrilor CCA, filmul dat are un caracter propagandist şi are drept scop manipularea şi denigrarea imaginii Republicii Moldova. Mai mult, informaţia a fost prezentată unilateral şi nu a fost asigurată obiectivitatea.

"M-am simţit ofensat atunci când am auzit în film că soldaţii moldoveni au atacat regiunea transnistreană şi că aici era tot bine, iar acolo au murit sute de oameni. Se constată că Federaţia Rusă a intrat să apere cetăţenii Moldovei. Este o formă crasă de manipulare şi minciună. S-a arătat un punct de vedere şi nu trebuie promovată minciuna. Acest film atentează la integritatea teritorială a ţării", a subliniat preşedintele CCA, Marian Pocaznoi.

La rândul său, directorul TV7, Natalia Davidovici, a declarat că emisiunea este un proiect de autor şi administraţia postului nu poate să se implice în materialele difuzate de NTV.

VIDEO: Șefa de la TV7 "n-a vrut să cenzureze" SCANDALOSUL documentar creat de "partenerii ruși" de la NTV (Gazprom)

"Noi nu am avut dreptul de a nu accepta difuzarea acestui film. Da, acesta este punctulul lor de vedere, dar şi cetăţenii de pe malul drept al Nistrului trebuie să cunoască şi acel punct de vedere. Noi suntem gata să răspundem faţă de materialele noastre", a afirmat Natalia Davidovici.

Totodată, membrii Consiliului au menţionat că acest fenomen va lua amploare, luând în consideraţie faptul că urmează un an electoral. De aceea, trebuie de elaborat un mecanism pentru a preîntâmpina acest lucru.

Postul de televiziune TV7 a retransmis filmul "Transnistria: avanpost rusesc", difuzat de postul rus de televiziune NTV, deținut de către compania monopolistă Gazprom. Filmul documentar sugerează Moscovei să recunoască independenţa Transnistriei, în situaţia în care Chişinăul se apropie tot mai mult de Uniunea Europeană. 

 Referințe:

– 14 decembrie: (ALO, SIS?) TV7 traduce ”Servesc Rusia!" în “Servesc Patria!”

– DOVADA războiului informațional pornit de Kremlin împotriva Republicii Moldova

– Nu mințiți poporul cu televizorul. Cele mai vizionate posturi TV din RM sunt controlate de Federația Rusă

– Postul local TV7 este controlat de deputatul PLDM, Chiril Lucinschi iar NTV este deținut de Gazpromedia.

 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *