Social

Președinta CA și un jurnalist din Republica Moldova, declarați indezirabili în Rusia

Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darie, a fost convocat marți, 3 octombrie, la Ministerul de Externe de la Moscova. Acesta a fost anunțat despre decizia autorităților ruse de a interzice intrarea pe teritoriul său pentru președinta Consiliului Audiovizualului (CA), Liliana Vițu și jurnalistul Mihail Sirkeli, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Igor Zaharov, transmite Radiomoldova.

„Este o decizie care se încadrează în politica ostilă față de țara noastră. Indiferent de deciziile Moscovei, Republica Moldova rămâne ferm angajată în contracararea acțiunilor destabilizatoare, a atacurile hibride și a dezinformării”, a precizat Zaharov.

„Eu am fost inclus în această listă, pentru că autoritățile de la Moscova consideră că promovez ură față de Federația Rusă, dar eu pur și simplu vreau să deschid ochii compatrioților mei din UTA Găgăuzia față de politica neprietenoasă a Federației Ruse în raport cu Republica Moldova. Toate problemele, din punct de vedere politic, pe care le avem în Republica Moldova, sunt din cauza implicării Federației Ruse în treburile interne, corupe clasa politică și chiar și business-ul”, a declarat pentru Radio Moldova jurnalistul Mihail Sirkeli.

Vă amintim că șeful „Sputnik Moldova”, cetățeanul Federației Ruse, Vitali Denisov, a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova pe un termen de 10 ani, susțin sursele Deschide.MD din cadrul Inspectoratului General pentru Migrație. Astfel, în acest sens, Denisov a fost condus la Aeroportul Internațional Chișinău, fiind obligat să părăsească teritoriul statului nostru.

Menționăm că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a confirmat expulzarea șefului biroului Sputnik la Chișinău și declararea acestuia drept persoană indezirabilă în Republica Moldova, pentru o perioadă de 10 ani. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *