Internațional

Președintele Poloniei: „Nu avem nicio dovadă fără echivoc despre cine a lansat această rachetă. O anchetă este în desfășurare”

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda a declarat în noaptea de marţi spre miercuri că ţara sa nu are încă dovezi fără echivoc privind autorul lansării rachetei care a ucis două persoane în sud-estul Poloniei, informează AFP și Agerpres.

”În acest moment nu avem nicio dovadă fără echivoc despre cine a lansat această rachetă. O anchetă este în desfăşurare”, a declarat reporterilor, la Varşovia, liderul polonez.

Ministerul polonez de externe a confirmat în noaptea de marţi spre miercuri că un ”proiectil de fabricaţie rusă” a ajuns pe teritoriul său, omorând două persoane.

”La 3:40 p.m. (2:40 p.m. GMT), în satul Przewodow (…), un proiectil de fabricaţie rusă a căzut, ucigând doi cetăţeni ai Republicii Polone”, potrivit unei declaraţii a purtătorului de cuvânt al ministerului, Lukasz Jasina, care a menţionat că ambasadorul Rusiei a fost convocat pentru a da ””explicaţii detaliate”. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *