Externe

Președintele SUA, Joe Biden, a părăsit Kievul după o vizită-surpriză

Luni, președintele SUA, Joe Biden a părăsit Kievul după o vizită-surpriză în capitala Ucrainei, cu doar câteva zile înaintea marcării unui an de la declanşarea invaziei ruse în țara vecină, potrivit reporterilor care au călătorit împreună cu liderul de la Casa Albă, transmite Dpa și Agerpres.

În timpul vizitei de câteva ore, Biden s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski şi a anunţat un nou ajutor financiar şi echipamente militare pentru Ucraina.

Menționăm că Joe Biden a sosit în Ucraina în această dimineață, pe fondul celor mai stricte precauţii de securitate, pentru prima sa vizită în țara vecină de la izbucnirea războiului şi, de altfel, pentru prima sa vizită în calitate de preşedinte.

De asemenea, și alarmele sirenelor antiaeriene au răsunat pe tot parcursul vizitei lui Biden, notează sursele citate.

Agenţia EFE scrie că Biden a primit o plăcuţă aniversară pe Bulevardul Curajului din Piaţa Constituţiei din Kiev, care a fost inaugurată de însuşi preşedintele american şi de omologul său ucrainean.

Numele președintelui Statelor Unite ale Amercii apare alături de numele altor lideri străini care s-au remarcat pentru sprijinul acordat Ucrainei pe fondul invaziei ruse, cum este preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, premierul polonez Mateusz Morawiecki şi fostul premier britanic Boris Johnson. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *