Ucraina

Președintele Ucrainei a decernat Harkovul cu distincția ”Oraș Erou al Ucrainei”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lăudat Harkovul (est), în cadrul unei vizite, ca fiind un oraş al eroilor, transmite joi, 23 martie, agenţia Dpa și Agerpres.

De asemenea, i-a înmânat primarului Ihor Terehov distincţia ”Oraş Erou al Ucrainei”, în onoarea rezistenţei locuitorilor la atacurile ruseşti de anul trecut.

”Harkov este un adevărat oraş erou”, a declarat președintele Zelenski, citat de agenţia de ştiri UNIAN. ”Mulţumită cetăţenilor săi, acest frumos oraş, împreună cu alte oraşe, ne apără independenţa”, a adăugat el.

O contraofensivă ucraineană la Harkov, în luna mai 2022, a împiedicat ocupanții ruși să avanseze mai mult în nord-estul ţării. Luptele s-au soldat cu pierderi mari de ambele părţi.

Totodată, în timpul vizitei sale, Volodimir Zelenski a decorat mai mulţi apărători ai celui de-al doilea oraş ca mărime din Ucraina, potrivit UNIAN.

Menționăm că vizita sa la Harkov a avut loc la câteva ore după ce a înmânat de asemenea distincţii luptătorilor din zona Bahmutului, un oraş în care de anul trecut au loc puternice lupte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *