CSI / RusiaExterneRăzboi

Președintele Zelenski contactează direct lideri occidentali pentru a cere ajutor împotriva Rusiei

Miercuri, 28 septembrie, liderul ucrainean Volodimir Zelenski a discutat telefonic cu mai mulţi lideri străini pentru a cere ajutor împotriva Rusiei, care este pe cale să anexeze mai multe regiuni din Ucraina, transmite Reuters și Agerpres.

Zelenski a discutat cu oficiali de cel mai înalt nivel din Regatul Unit, Canada, Germania, Turcia şi alte ţări, solicitând mai mult sprijin militar şi sancţiuni mai dure împotriva Moscovei, iar ulterior le-a mulţumit pentru susţinere.

După convorbirea cu şefa guvernului britanic, Liz Truss, președintele Ucrainei a scris pe pagina sa de Twitter că ”apărarea şi ajutorul financiar pentru Ucraina trebuie intensificate, ca reacţie”.

Într-un alt dialog, Volodimir Zelenski a obţinut promisiunea cancelarului german Olaf Scholz că sprijinul financiar, politic şi umanitar al Berlinului pentru Ucraina nu va slăbi.

De asemenea, Scholz a mai spus că Germania va continua să susţină, inclusiv prin livrarea de armament, apărarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, a comunicat un purtător de cuvânt al guvernului german, potrivit sursei citate.

„Vă mulţumesc tuturor pentru sprijinul clar şi fără echivoc. Vă mulţumesc tuturor că ne înţelegeţi poziţia”, a declarat ulterior Zelenski într-un mesaj video transmis miercuri noaptea. „Ucraina nu poate şi nu va tolera nicio încercare a Rusiei de a ocupa vreo parte a pământului nostru”, a mai declarat el.

Kievul şi Occidentul au condamnat ca simulacre de consultare populară referendumurile ilegale din regiunile ucrainene Lugansk, Doneţk, Zaporojie şi Herson, prin care Rusia încearcă să justifice anexarea acestora.

Statele Unite au informat că, în colaborare cu aliaţii şi partenerii, intenţionează să impună Rusiei costuri economice mai mari, iar executivul UE a propus noi sancţiuni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *