CSI / RusiaRăzboiUcraina

Prețul la grâu a crescut după ce Moscova a atacat porturile Ucrainei pe Dunăre

Cotațiile futures la grâu au crescut după ce Rusia a atacat porturile Ucrainei pe Dunăre, scrie agenția de știri americană Bloomberg. La bursa de cereale de la Chicago, acestea indicau miercuri cu 1,3 la sută mai mult după ce în precedentele trei sesiuni au scăzut cu 6 %.

Vă amintim că silozuri de cereale și depozite au fost avariate în atacuri ruse cu drone în timpul nopții asupra unuia dintre porturile Ucrainei pe Dunăre, a anunțat guvernatorul regiunii Odesa, Oleg Kiper, transmite Reuters.

Miercuri dimineața, forțele aeriene ucrainene au afirmat că un grup mare de drone ale armatei ruse a ajuns la gurile fluviului Dunărea și s-a îndreptat spre portul fluvial Izmail, în apropiere de granița cu România.

De asemenea, forțele aeriene ucrainene au precizat că au distrus 13 drone deasupra regiunilor sudice Odesa și Nikolaev. La ora publicării acestui articol nu era clar câte drone a lansat armata rusă.

Utilizatori de pe rețelele de socializare au spus că au auzit cum au intrat în acțiune sistemele antiaeriene în zona porturilor dunărene Izmail și Reni.

Precizăm că anul acesta, cotațiile la grâu rămân a fi cu 20 la sută mai scăzute, după recoltele mari din regiunile din emisfera nordică. Vineri, Departamentul Agriculturii al Statelor Unite ale Americii a îmbunătățit estimările privind livrările de grâu ale Rusiei în sezonul 2023-2024 și a revizuit previziunile privind stocurile de grâu ale SUA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *