Economie Mondială

Prețul la petrol a început ușor să crească la bursele internaționale

Datele pentru compania West Texas Intermediate arată că indicele s-au urcat cu trei la sută și a fost s-a stabilit cu zece la sută în această săptămâna. Acest fapt se datorează „unei noi discipline a capitalului, ceea ce va permite industria unui consum de petrol în raport cu necesitatea de aprovizionare. De această părere este Gary Ross, fondatorul și președintele grupului de energie PIRA.

Prețul pentru țiței va crește în următoarele 12 luni, iar prăbușirea unei pieți nu mai este posibilă, a precizat compania Pacific Investment Management.

În ziua de joi, opt octombrie 2015, țițeii au fost tranzacționați cu peste 50 de dolari per baril în New York, fapt constatat pentru prima dată din luna iulie.

„Este un semn bun că nivelul de percepție a pieții se schimbă înapoi la o poziție mai neutră, declară Ole Sloth Hanse, analistul la Saxo Bank A/S din Copenhaga.

Cererea globală pentru luna noiembrie a petrolului Brent a crescut, astfel și prețul acestuia a crescut cu un dolar, ajungând la 54,05 de dolari per baril pe piața din Londra. Indicele pentru Brent s-a întărit cu 11 procente doar în această săptămână, cu cel mai mult din martie 2009.

TIMPUL.md / tradaptare Bloomberg (L.C)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *