CSI / Rusia

Prigojin, văzut în Rusia pentru prima oară de la rebeliunea eșuată, susțin conturi de Telegram pro-Wagner. El s-ar fi întâlnit la Sankt Petersburg cu un demnitar african, în marja summitului Rusia-Africa

Evgheni Prigojin, fondatorul companiei militare private Wagner, a fost observat la Sankt Petersburg, unde s-a întâlnit cu un demnitar african în marja summitului Rusia-Africa, potrivit unor conturi asociate cu grupul de mercenari, relatează CNN.

Sursa citată nu a reușit să identifice demnitarul, dar acesta purta un accesoriu vestimentar care se potrivea cu cele purtate de alți oficiali la summit.

Aceasta este prima dată când Prigojin a fost văzut în public în interiorul Rusiei de când a condus o revoltă armată luna trecută. De la rebeliune, Prigojin fusese văzut în public doar pe 19 iulie, când a apărut aparent într-un videoclip în interiorul Belarusului, aparent salutând luptătorii Wagner la o bază din Asipovichy.

Videoclipul a fost blurat și filmat în lumină slabă, astfel încât nu se poate spune cu certitudine că cel care vorbește este Prigojin sau când a fost filmat, dar directorul CIA, Bill Burns, a confirmat ulterior că fondatorul Wagner se afla la Minsk.

„S-a mișcat puțin”, a declarat Burns la Forumul de securitate Aspen. „Cred că a fost la Minsk în ultima vreme. Nu sunt sigur că are vreun plan de a se retrage în suburbiile din Minsk, dar a petrecut ceva timp și în Rusia”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *