CSI / Rusia

Prim-ministrul Rusiei l-a demis pe oficialul responsabil pentru securitatea podului Kerci

Ministrul adjunct al Transporturilor din Federația Rusă, Alexander Sukhanov, responsabil pentru securitatea pe șosele, a fost demis după explozia de pe podul Kerci, notează Meduza și Hotnews.

Prim-ministrul rus Mihail Mișustin l-a demis pe viceministrul transporturilor Alexander Sukhanovdin din cauza exploziei de pe așa numitul „podul lui Putin”, care leagă Crimeea de Rusia, potrivit RBC.

Mihail Mișușin a declarat într-un ordin că însuși oficialul responsabil cu securitatea în transporturi a cerut să fie eliberat din funcție.

Demiterea lui Sukhanov a fost anunțată de RBC încă de la 20 octombrie, potrivit surselor citate.

Sukhanov a supravegheat activitatea Direcției departamentale de securitate a Ministerului Transporturilor și a fost responsabil de securitatea transporturilor, inclusiv a podului din Crimeea.

Vă amintim că la 8 octombrie, pe podul Kerci s-a produs o puternică explozie, iar un camion cu explozibil în timp ce trecea prin preajmă a sărit în aer.

FSB a declarat că Kiril Budanov, șeful serviciului de informații militare al Ucrainei, a fost creierul atentatului cu bombă din 8 octombrie de pe podul din Crimeea și că alte 12 persoane ar fi fost implicate în atac, dintre care opt au fost deja reținute.

Moscova în repetate rânduri a învinuit Ucraina pentru explozia de pe podul Kerci şi a reacţionat prin atacuri intense cu rachete asupra întregului teritoriu al Ucrainei, inclusiv asupra Kievului, lovind în special infrastructuri energetice şi obiective civile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *