Internațional

Prima reacție din SUA – Biden anunță că urmărește atent vizita lui Jinping: Ne opunem unui armistiți în Ucraina

Administraţia Joseph Biden a anunţat, luni, 20 martie, că urmăreşte atent întâlnirea preşedinţilor Rusiei şi Chinei, Vladimir Putin şi Xi Jinping, şi se opune unui armistiţiu în Ucraina în acest moment. ”Urmărim foarte, foarte atent” vizita preşedintelui Chinei, Xi Jinping, la Moscova, a declarat astăzi, John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică din cadrul Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, scrie Mediafax.

SUA acuză că armistițiul ar legitima teritoriile preluate de Rusia din Ucraina ca fiind rusești

”Apelul în sensul unui armistiţiu în acest moment ar ratifica, practic, cuceririle teritoriale ale Rusiei şi i-ar oferi domnului Putin mai mult timp pentru activităţi de echipare şi instruire, astfel încât să reia operaţiunile când va dori şi unde va dori”, a susţinut Kirby, citat de postul de televiziune CNN.

De asemenea, John Kirby a afirmat că Administraţia de la Washington ”va respinge” orice apel în sensul unui armistiţiu în Ucraina. În plus, oficialul american a avertizat că ”nu ar fi în interesul Chinei” să furnizeze armament Rusiei pentru războiul din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *