CSI / Rusia

Primul Consiliul rus de Securitate după extinderea NATO. Subiectele pe care le va aborda Putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va prezida, miercuri, 5 aprilie, reuniunea online a Consiliului rus de Securitate, organizată prin intermediul unei videoconferințe, în cadrul căreia vor fi examinate o serie de aspecte privind securitatea din regiunile Lugansk şi Doneţk, Zaporijie și Herson, a informat Serviciul de presă al Kremlinului.

”Putin va desfăşura reuniunea Consiliului de Securitate al Federației Ruse din data de 5 aprilie, prin intermediul unei videoconferințe. Vor fi examinate aspecte legate de asigurarea legii, ordinii și siguranței publice pe teritoriul regiunilor Donețk și Lugansk, precum și a regiunilor Zaporojie și Herson”, specifică comunicatul remis de Kremlin, potrivit Rador.

De asemenea, serviciul de presă a adăugat că ministrul de interne rus, Vladimir Kolokolţev, va prezenta raportul principal pe această temă.

Este primul Consiliu de Securitate după extinderea NATO

Vă amintim că marți, 4 aprilie, Finlanda a devinit oficial membră a NATO, finalizând o schimbare istorică a politicii sale de securitate despre care şeful Aalianţei, Jens Stoltenberg, a spus că a fost declanşată chiar de invazia pe care președintele Rusiei, Vladimir Putin a decis-o în Ucraina, relatează Reuters.

„Preşedintele Putin a avut ca obiectiv declarat al invaziei Ucrainei să obţină mai puţin NATO”, a declarat Stoltenberg reporterilor la sediul NATO din Bruxelles, cu câteva ore înainte ca Finlanda să devină oficial al 31-lea membru al Alianţei. ”El obţine exact opusul. Finlanda astăzi şi, în curând, şi Suedia vor deveni membre cu drepturi depline ale Alianţei”, a declarat Stoltenberg.

Tot marți, Kremlinul a declarat că Rusia va fi forţată să ia ”contramăsuri” la aderarea Finlandei, ministrul apărării, Serghei Şoigu, afirmând că această decizie ridică perspectiva unei noi escaladări a conflictului din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *