Internațional

ULTIMA ORĂ! Finlanda a devenit OFICIAL membră NATO: Antony Blinken a asistat la semnarea actelor

Marți, 4 aprilie, Finlanda, a devenit în mod oficial, al 31-lea stat membru al NATO, după 30 de ani de nealiniere militară, relatează AFP. Ministrul finlandez de Externe a semnat documentul aderării şi i l-a înmânat secretarului de stat american Antony Blinken.

Șeful NATO spune că aderarea a fost generată de Rusia

Finlanda devine marţi membră a NATO, finalizând o schimbare istorică a politicii sale de securitate despre care şeful Aalianţei, Jens Stoltenberg, spune că a fost declanşată chiar de invazia pe care președintele Rusiei, Vladimir Putin a decis-o în Ucraina, relatează Reuters.

”Preşedintele Putin a avut ca obiectiv declarat al invaziei Ucrainei să obţină mai puţin NATO”, a declarat Stoltenberg reporterilor la sediul NATO din Bruxelles, cu câteva ore înainte ca Finlanda să devină oficial al 31-lea membru al Alianţei. ”El obţine exact opusul. Finlanda astăzi şi, în curând, şi Suedia vor deveni membre cu drepturi depline ale Alianţei”, a declarat Stoltenberg.

Vă amintim că la 18 mai 2022, Finlanda şi Suedia, au depus cererile de aderare la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Menționăm că cererea Suediei nu a fost semnată încă de Ungaria și Turcia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *