Politică

Primul semn clar că PAS nu intenționează să capituleze în fața rușilor. Grosu: „Suntem gata să facem tot posibilul ca să ne apărăm țara”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a comentat incidentele din regiunea transnistreană. Deputatul s-a arătat sigur că cineva își dorește escaladarea situației pe malul stâng al Nistrului.

Întrebat dacă Republica Moldova își va apăra teritoriul în caz de invazie a forțelor armate ruse, Grosu a menționat că autoritățile sunt gata să facă tot posibilul pentru a apăra țara.

Igor Grosu a declarat că Ucraina face o jertfă enormă acum în raport cu toată Europa. Potrivit lui, ceea ce putem face e să fim vigilenți și să păstrăm ordinea publică, să avem grijă de hotarele noastre.

Întrebat dacă Republica Moldova se poate apăra în caz de vreo eventuală invazie, Igor Grosu a spus: „Noi cât de mari sau mici nu am fi trebuie să ne facem datoria față de casa noastră, pentru că dacă vrei ca cineva să te ajute sau să pună un cuvânt pentru tine, acel partener trebuie să vadă că tu, cel care locuiești în această casă, ești cel care vrei să ți-o aperi. Acesta este principiul de bază.

Noi o să fim pe poziții și suntem gata să facem tot posibilul ca să ne apărăm țara, dacă vrem să pretindem că suntem stat. Asta e regula de bază și altă regulă nu există”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *