Politică

Distrugerea antenei din Maiac este „opera” Federației Ruse. Dovezi clare

Tensiuni în Transnistria

La câțiva kilometri de hotarul R. Moldova cu Ucraina, în localitatea Maiac din Grigoriopol, o antenă a fost distrusă ieri dimineața. Dincolo de lipsa de reacție a Chișinăului la explozia unor ținte aflate, formal, pe teritoriul R. Moldova, există câteva indicii care arată clar că responsabilă de distrugerea antenei este Rusia.

Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc de organizarea provocărilor în Transnistria. Haideți să vedem care au fost ultimele acțiuni ale Ucraina în afara teritoriului său din ultima perioadă.

Tiparul acțiunilor subversive a Ucrainei împotriva forțelor armate ruse este ușor de detectat, sunt atacate ținte de mare valoare, în atacuri cu rachete de mare precizie.

Care este valoarea unei stații radio care nu mai funcționează de ceva vreme, și care a fost deja parțial distrusă de condițiile meteo în urmă cu câțiva ani?

Provocările organizate la Tiraspol, unde un grup de necunoscuți au atacat cu lansatoare de grenade aflate în dotarea Rusiei și Ucrainei o clădire goală, aruncarea în aer a unei stații radio fără relevanța ne fac să credem că organizatorii acestor provocări sunt serviciile speciale din Moscova, care încearcă să creeze un pretext mediatic pentru a implica R. Moldova sau regiunea separatistă în conflictul ruso-ucrainean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *