ActualitateJustiție

Procurorul general interimar încă nu a semnat ordinul privind numirea Veronicăi Dragalin la șefia PA

La aproape o săptămână după ce Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a desemnat-o pe Veronica Dragalin, câștigătoare în funcția de procuroră-șefă a Procuraturii Anticorupție (PA), ordinul de numire a acesteia încă nu a fost semnat de procurorul general interimar, Dumitru Robu, potrivit Replicamedia.md.

„Nu am semnat ordinul de numire a doamnei Veronica Dragalin, deoarece în adresa noastră nu a parvenit Hotărârea CSP privind desemnarea dumneaei la șefia Procuraturii Anticorupție”, a declarat Dumitru Robu, adăugând că „atunci când va parveni hotărârea CSP va fi semnat ordinul și vă vom informa”.

Vă amintim că Veronica Dragalin este câștigătoarea concursului pentru funcția de Procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, adunând cel mai mare punctaj, 72,15.

La 10 mai, CSP a admis trei procurori la proba interviului pentru funcția de procuror–șef al PA. Printre aceștia se numără Adrian Bordianu, Veronica Dragalin și Octavian Iachimovschi.

La 4 februarie curent a fost inițiat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Atunci, CSP a aprobat și regulamentul de organizare și desfășurare a concursurilor publice pentru selectarea candidaților la șefia procuraturilor specializate, PA și PCCOCS.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *