CSI / RusiaInternațional

Propaganda putinistă: „Noi ar fi trebuit să facem un atac nuclear, luni, la funeraliile reginei Elisbeta a II-a. Toate persoanele importante erau acolo”

Deja de mai multe săptămâni, Rusia cunoaşte eşecuri în așa zisa „operaţiune militară specială” în Ucraina. Dar, Kremlinul încă nu şi-a spus ultimul cuvânt. În timp ce forţele Kievului câştigă teren, autorităţile instalate de Moscova în patru regiuni din Ucraina au anunţat marţi ţinerea de urgenţă de „referendumuri” de anexare de către Rusia, scrie La Libre Belgique și G4media.

De asemenea, Putin a deschis calea spre o escaladare majoră în conflictul din Ucraina, într-o alocuţiune televizată miercuri dimineaţa. Acesta a anunţat o mobilizare parţială în Rusia, acuzând Occidentul că vrea „să distrugă” ţara sa.

„Rusia este gata să utilizeze toate mijloacele sale pentru a se ”proteja”, a afirmat el, menţionând şi recurgerea la arma nucleară.

Putin nu este singurul care îşi înăspreşte retorica. Într-o emisiune a televiziunii de stat ruse, un membru al Parlamentului a menţionat fără echivoc posibilitatea unui atac împotriva unor ţări europene, ca răspuns la avertismentul preşedintelui SUA, Joe Biden, privind utilizarea de arme de distrugere în masa în Ucraina.

„De ce am face un atac nuclear contra Ucrainei? Ar trebui să putem locui acolo mai târziu”, a explicat Andrei Guruliov. „Sunt multe alte ţinte, e suficient să te gândeşti la Ramstein (baza forţelor aeriene americane situată în Germania, n. red.)”.

Apoi, deputatul s-a răzgândit, estimând că „asta poate aştepta”. „De ce să bombardăm Germania când există şi Marea Britanie, sursa tuturor relelor?”, s-a întrebat el.

Prezentatoarea Olga Skabeieva, numită „păpușa de fier” a lui Putin, a continuat în sensul lui Guruliov.

„Ar fi trebuit s-o facem luni, la funeraliile reginei Elisbeta a II-a”, a spus ea sec. „Toate persoanele importante erau acolo”.

Prezentatoarea şi interlocutorul ei şi-au continuat discursul belicos toată emisiunea.

„Marea Britanie nu se denumeşte ea insula de nezdruncinat? Noi o vom zdruncina”, a adăugat membrul Parlamentului rus.

Vă amintim că de la începutul războiului rus în Ucraina, presa rusă oficială nu a ezitat să profereze de repetate ori ameninţări faţă de aliaţii lui Volodimir Zelenski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *