Pulpă de miel la cuptor cu ierburi aromate
Mielul fraged, gătit încet, infuzat cu usturoi moale și arome de ierburi, este o mâncare minunată. Această rețetă are și propriul sos delicios, perfect pentru o masă mare cu prietenii și familia.
Fiecare porție furnizează 672 kcal, 60 g proteine, 28 g carbohidrați (din care 1,5 g zaharuri), 35 g grăsimi (din care 17,5 g saturate), 3 g fibre și 3 g sare.
Ingrediente
un cățel întreg de usturoi
1 lingura fulgi de sare
2 crengute de rozmarin , numai frunze, tocate
2 crengute de cimbru , numai frunze
ulei de masline
1 pulpă de miel , aproximativ 2 kg
Pentru piureul de cartofi
1kg de cartofi
100 g unt
25 g de parmezan , ras fin
sare si piper negru proaspat macinat
Metodă
1. Preincalzeste cuptorul la 160C/Ventilator 140-150C/Gaz 3. Separam si curatam cateii de usturoi, si ii zdrobim cu sare intr-un mojar. Aveți nevoie de suficientă sare pentru a da amestecului puțin aderență. Pasează usturoiul în sare. Adăugați rozmarinul și cimbrul, apoi amestecați cu suficient ulei de măsline pentru a face o pastă groasă.
2. Frecați amestecul de usturoi pe toată suprafața mielului. Puneți mielul într-o tavă de prăjire adâncă.
3.Adăugați 250 ml de apă în tava de prăjire. Ungeți carnea cu lichid, apoi acoperiți mielul cu folie. Prăjiți timp de 3-3 ore și jumătate, până când este gătit după bunul plac.
4.Când este gătit, se toarnă orice exces de ulei din partea superioară a lichidului, lăsând sedimentul tulbure, ierboasă la loc. Acesta este sosul. Acoperiți tigaia cu un capac și odihniți-vă timp de 15 minute.
5.Tăiați cartofii și gătiți în apă clocotită, cu sare. Când este suficient de moale pentru a se zdrobi, se scurge într-o strecurătoare, apoi se pasa cu untul și parmezanul ras. Se condimentează bine cu sare și piper.
6.Tăiați mielul în bucăți groase și serviți cu piureul de cartofi. Se toarnă peste tigaie sucul și se servește.