CSI / RusiaRăzboi

Putin a făcut-o „Erou al Rusiei” postum pe Olga „Korsa” Kachura, eroina separatiștilor din Donbas

Președintele Rusiei, Vladimir Putin i-a conferit postum titlul de „Erou al Rusiei” colonelului Olga „Korsa” Kachura, eroina separatiștilor pro-ruși din Donbas, transmite TASS.

„Vladimir Putin a semnat un decret prin care se conferă titlul de Erou al Rusiei colonelului Olga Kachura (postum) pentru curajul și eroismul dovedit în îndeplinirea sarcinii militare”, se menționează într-un comunicat.

Miercuri, presa rusă a anunțat despre moartea lui Kachura care l-a citat pe primarul orașului Horlivka controlat de separatiștii pro-ruși încă din 2014, când au declanșat insurgența din Donbas după anexarea ilegală a Crimeii de către Moscova.

„Astăzi este o zi neagră pentru Horlivka și republică. O femeie curajoasă și înțeleaptă care a stat la originile Miliției Populare din Republica Populară Donețk (RPD) a murit tragic. Kachura Olga Sergeevna, ‘Korsa’ victorioasă și de nezdruncinat, a murit tragic”, a anunțat primarul Ivan Prihodko pe canalul său de Telegram.

Autoritățile separatiste afirmă că ea ar fi murit în timpul unor bombardamente ucrainene.

Olga Kachura era colonel de artilerie

Kachura era comandantul unei divizii de rachete de artilerie a separatiștilor din Donețk, ea având gradul de colonel în cadrul „Miliției populare” a autointitulatei republici, potrivit Hotnews.

Înainte de a participa la fondarea milițiilor separatiste, Kachura a activat în cadrul departamentului din Donețk al ministerului ucrainean de Interne.

După anexarea ilegală a Crimeii, aceasta s-a numărat printre cei care au participat la crearea milițiilor separatiste din această regiune aflată în estul Ucrainei.

La fel ca Ghirkin, poreclit „Strelkov”, și Arsen „Motorola” Pavlov, Kachura era mai cunoscută în rândul separatiștilor și a publicului din Rusia prin indicativul ei, „Korsa”.

Ucrainenii au ironizat eliminarea ei pe platformele social media, catalogând-o drept o „trădătoare” și „teroristă”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *