CSI / RusiaExterne

Putin anunță, în ultima zi a referendumurilor de anexare din Ucraina, că Rusia vrea ”să salveze populațiile” care locuiesc în aceste teritorii

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin dă asigurări marţi, 27 septembrie, că referendumurile de anexare organizate de Moscova în patru regiuni ucrainene – Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporijjea – au scopul ”să salveze populaţiile” care locuiesc în aceste teritorii, relatează AFP și News.

„Salvarea populaţiilor în toate aceste teritorii în care au loc referendumuri este (…) în centrul atenţiei societăţii noastre şi a întregii ţări”, a declarat într-o reuniune guvernamentală Putin, în ultima zi a acestor scrutine.

Însă, UE respinge aceste ”referendumuri” de anexare organizate de către Rusia în Ucraina drept ”ilegale”, iar toate persoanele care au participat la organizarea lor vor fi sancţionate, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al şefului diplomaţiei europene Josep Borrell.

„Vor exista consecinţe pentru toate persoanele care au luat parte la organizarea acestor referendumuri ilegale şi care le-au susţinut” a anunţat într-o conferinţă de presă, la Bruxelles, Peter Stano.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Pai si gagauzii vor sa fie “salvati” in fata primejdiei UE (deci nu a banilor din UE, sa ne intelegem) – cand are loc un “referendum” de anexiune pacificatoare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *