CSI / Rusia

Putin ar pregăti al doilea val de mobilizare. Momentul semnării decretului, ales astfel încât să nu fie sancționat regimul la urne

Jurnaliștii ucraineni de la publicația Zerkalo Nedeli susțin că Rusia pregătește un nou decret de mobilizare pentru războiul din Ucraina.

Citând surse din serviciile de informații, jurnaliștii scriu că Kremlinul vrea să-i oblige pe rușii care se află în străinătate să se întoarcă acasă și să servească un an în cadrul armatei.

Decretul de mobilizare ar urma să fie semnat la sfârșitul lunii septembrie, după încheierea alegerilor regionale. Astfel, regimul va evita o eventuală sancționare la urne și, în plus, rușii își vor termina concediile până atunci, potrivit Adevărul.

Vă amintim că la 21 septembrie 2022, Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială. Peste 300 de mii ruși au au fost chemați la arme.

De asemenea, jurnaliștii ucraineni amintesc că armata rusă a suferit pierderi semnificative pe câmpul de luptă din Ucraina și că resursele de pușcăriași recrutați din închisori sunt pe final.

Menționăm că recent, au apărut informații conform cărora autoritățile ruse adună cu forța muncitorii migranți din Asia Centrală care trăiesc în țară pentru a-i trimite pe frontul din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *