ActualitateCSI / RusiaInternaționalRăzboi

Putin avertizează că Rusia este pregătită pentru un război nuclear

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat Occidentul că Rusia este pregătită din punct de vedere tehnic pentru un război nuclear, iar dacă SUA trimite trupe în Ucraina – Moscova va considera acest lucru o “escaladare semnificativă”.

“Din punct de vedere tehnico-militar, suntem cu siguranță pregătiți. Le avem (rachetele nucleare) în permanență în stare de alertă”, a declarat el într-un interviu cu propagandistul Dmitri Kiseliov, ca răspuns la o întrebare dacă țara este într-adevăr pregătită pentru un război nuclear.

Putin a declarat că, dacă Statele Unite ar decide să-și trimită trupele în Ucraina, Rusia ar considera o astfel de acțiune la fel ca introducerea trupelor americane pe teritoriul rusesc, adică o intervenție.

“V-am spus că (președintele american Joe) Biden este un reprezentant al școlii politice tradiționale…. Acolo, în afară de Biden și alții, există destui specialiști în sfera relațiilor dintre SUA și Rusia și în sfera reținerii strategice. Așa că nu cred că aici totul va intra frontal, dar suntem pregătiți pentru asta”, a conchis Putin.

SUA pregătește o rezoluție în Consiliul de Securitate al ONU privind armele nucleare în spațiu
În același timp, președintele rus a declarat că nu a fost niciodată nevoie să se folosească arme nucleare tactice într-un război împotriva Ucrainei, iar la o întrebare lămuritoare dacă acest lucru înseamnă că nu i-a trecut prin cap un astfel de gând, dictatorul rus a răspuns: “Nu, de ce?”.

“Avem propriile noastre principii. Acestea spun că suntem gata să folosim, printre altele, orice armă, inclusiv arme (nucleare tactice), dacă este vorba de existența statului rus, aducând atingere suveranității și independenței noastre. Avem totul explicitat în strategia noastră, nu am schimbat-o”, a dat asigurări Putin.

Dacă Statele Unite efectuează teste nucleare, Rusia poate face același lucru, a mai spus dictatorul rus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *