CSI / RusiaExterne

Putin își apără ”frățiorul”, pe Lukașenko: ”Orice agresiune împotriva Belarusului va fi considerată un atac asupra Rusiei”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat vineri Polonia de ambiţii teritoriale în fosta Uniune Sovietică şi a afirmat că orice agresiune împotriva ţării vecine şi aliatului apropiat al Rusiei, Belarus, va fi considerată o agresiune împotriva Rusiei.

Moscova va reacţiona la orice agresiune împotriva Belarusului ”cu toate mijloacele de care dispunem”, a declarat Putin, în cadrul unei întâlniri virtuale a Consiliului său de Securitate.

De asemenea, dictatorul rus a mai spus că va reaminti Poloniei că partea de vest a teritoriului său este un dar al lui Stalin pentru această ţară, de care ”Polonia a uitat”.

Prezicăzile lui Putin au fost făcute în contextul în care Polonia a decis să mute formaţiuni militare din vestul ţării în est, din cauza potenţialei ameninţări pe care o reprezintă prezenţa grupului Wagner în Belarus, a anunţat vineri agenţia de ştiri de stat PAP, citându-l pe secretarul Comitetului de Securitate al ţării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Foarte bine. E bine de stiut care sunt pretentiile Rusiei. Similar va putea proceda si Romania daca va fi nevoie, insa sa speram ca situatia va fi calma in reginea noastra. Putin vede numai ce vrea el. Acum doreste sa vada numai darurile lui Stalin din vestul Poloniei. Putin nu doreste sa vada si alte daruri ale lui Stalin din sudul Ucrainei si din nordul Romaniei ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *