CSI / Rusia

Putin: Rusia produce rachete antiaeriene „cât restul lumii la un loc”

Marți, 24 ianuarie, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că a răspuns la relatările privind lipsa de muniţii a armatei ruse, că Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc, relatează agenţia de presă EFE și Agerpres.

”În ceea ce priveşte apărarea antiaeriană de diferite clase, producţia rusă este comparabilă cu producţia mondială”, a declarat dictatorul Putin în cursul unei întâlniri la Kremlin cu Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina.

Rusia, a susţinut președintele rus, produce ”de trei ori mai multe” rachete antiaeriene decât produc SUA pentru sistemele lor de apărare antiaeriană Patriot.

”Performanţa sa militară în practică arată că apărarea antiaeriană rusă este cea mai bună din lume. Şi, desigur, sistemele noastre sunt moderne şi fiabile. Multe se pot întâmpla, dar în general funcţionează fără erori”, a afirmat acesta.

În timpul unei vizite la Washington a preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski în luna decembrie, SUA au anunţat că vor livra Kievului sisteme de rachete Patriot pentru a contracara raidurile aeriene ale Moscovei.

Atunci, Putin declarase că ţara sa va găsi ”un antidot” pentru rachetele Patriot pe care le consideră ”destul de învechite” şi care – potrivit acestuia – ”nu sunt la fel de performante” ca sistemele S-300 ruseşti, sisteme de rachete sol-aer cu rază lungă de acţiune.

”Le vom sparge ca pe nuci”, a declarat acesta despre sistemele americane.

Cu o săptămână în urmă, premierul Olandei, Mark Rutte, anunţase că şi ţara sa intenţionează să trimită sisteme Patriot Ucrainei.

În întâlnirea cu guvernatorul regiunii Belgorod, Putin a mai abordat acordarea de ajutoare pentru construcţia de locuinţe persoanelor care au trebuit să fie evacuate de la frontiera cu Ucraina din motive de securitate, relatează sursa citată.

Belgorod este regiunea care a suferit cele mai multe atacuri de la începutul campaniei militare ruse în Ucraina în urmă cu 11 luni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *