CSI / RusiaExterne

Putin „va fi supus unei operații de cancer în viitorul apropiat”. Cine va conduce „operațiunea” și care sunt șansele încetării invaziei în Ucraina

Vladimir Putin îi va preda puterea câteva zile lui Nicolai Patruşev fost şef al Serviciului de Securitate al Rusiei (FSB), continuatorul KGB-ului. Putin ar urma să fie operat de cancer, a afirmat o sursă de la Kremlin, citată de publicaţia britanică Daily Mail.

Astfel, Putin îl va numi în locul său pe Nicolai Patrușev, secretarul Consiliului rus de Securitate și fost șef al FSB. Acesta ar urma să coordoneze atacurile în Ucraina cât timp Putin va fi operat.

Patrușev are 70 de ani şi este considerat un arhitect cheie al strategiei de război și omul care l-a convins pe Putin că neonaziștii au pătruns în aparatul de stat al Ucrainei.

Încă nu se ştie când va ajunge preşedintele rus pe masa de operaţie, dar e puţin probabil să fie înainte de 9 mai, când a anunţat că va avea loc o mare paradă militară în Piaţa Roşie.

Deocamdată sunt semne de întrebare în privința intervenției chirurgicale la care ar urma să fie supus Putin și care sunt șansele de supravețuire.

Afirmațiile extraordinare au apărut pe popularul canal Telegram General SVR, care spune că sursa sa este o figură bine plasată în Kremlin. 

Totodată, Generalul SVR a raportat că Putin are cancer abdominal și Parkinson în urmă cu 18 luni.

Se pare că președintele rus a amânat operația, care acum nu va avea loc înainte de comemorarea Zilei Victoriei a victoriei Rusiei în cel de-al Doilea Război Mondial în Piața Roșie pe 9 mai.  

Vestea vine pe fondul speculațiilor că Putin va lansa un război total în toată Ucraina și va ordona mobilizarea în masă a bărbaților de vârstă militară, un risc politic considerabil.

Operația fusese programată pentru a doua jumătate a lunii aprilie, dar a fost amânată, a susținut SVR.

„Putin i s-a recomandat să fie supus unei intervenții chirurgicale, a cărei dată este discutată și convenită”, a precizat presa.

„Nu pare să existe o urgență deosebită, dar nici nu poate fi amânată”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *