Economie

R. Moldova a cumpărat 10 mln. metri cubi de gaze naturale cu bani împrumutați / Nu se știe cine este vânzătorul

SA „Energocom” a achiziționat 10 milioane metri cubi de gaze naturale la preț de 94,95 euro per MW (997 EUR per 1000 metru cub), anunță joi, 20 octombrie, viceprim-ministrul Andrei Spînu, care a menționat că acestea vor fi stocate în depozitele subterane din Ucraina și vor fi utilizate de R. Moldova în cazul limitării sau a întreruperii livrărilor de gaze naturale de către concernul rus „Gazprom”.

Potrivit lui Spînu, în cadrul realizării Proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”, SA „Energocom” va desfășura în continuare licitații pentru achiziția gazelor naturale.

„SA „Energocom” a făcut prima achiziție de gaze naturale în cadrul realizării Proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”. La licitația organizată de SA „Energocom” pentru realizarea proiectului menționat au participat companiile precalificate conform regulilor Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Astfel, SA „Energocom” a accesat tranșa de diversificare, în valoare de până la 100 mil. euro, din Acordul de Împrumut dintre R. Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”. Pentru asigurarea transparenței, deschiderea ofertelor a avut loc în prezența reprezentanților Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Agenției Proprietății Publice, Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Serviciului de Informații și Securitate, Secretariatului Comunității Energetice dar și a experților din partea Uniunii Europene și USAID”, a spus Andrei Spînu într-o postare pe Telegram.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *