ActualitateSocial

R. Moldova – bombardată! O nouă rachetă a căzut în apropiere de orașul Briceni (nordul Basarabiei) / FOTO

O rachetă a căzut în apropiere de oraul Briceni, din nordul R. Moldova. Premierul Gavrilița a condamnat cu fermitate atacurile, pe care le-a numit „brutale”.

„În Ucraina are loc un nou val de atacuri cu rachete care generează consecințe directe și asupra țării noastre.

Am fost informată că în urmă cu puțin timp, o patrulă a Poliției de frontieră a descoperit componentele unei rachete în apropierea orașului Briceni.

Poliția de frontieră a intensificat patrulele și a ridicat gradul de alertă în Briceni și Ocnița. Zona unde a fost descoperit obiectul explozibil a fost izolată, iar la fața locului se află serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne.

În același timp, Moldelectrica anunță despre perturbații în sistemul energetic care ar putea duce la posibile deconectări. Vă rugăm să urmați recomandările organelor abilitate și să rămâneți în siguranță.

Atât eu, cât și colegii mei depunem toate eforturile ca să ținem situația sub control și să nu admitem riscuri pentru pentru oamenii noștri. Condamn cu fermitate aceste atacuri brutale asupra unor ținte civile din Ucraina și reiterez deplina noastră solidaritate cu poporul ucrainean în aceste clipe grele”, a declarat prim-ministra pe pagina sa de Facebook

Menționăm că rămășițele unei rachete au fost descoperite cu puțin timp în urmă într-o livadă din apropierea orașului Briceni. Obiectul exploziv a fost găsit de angajații poliției de frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești din 5 decembrie, și-au intensificat gradul de atenție.

Vă amintim că la 31 octombrie, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din R.Moldova, aflată la granița cu Ucraina. Nu au fost înregistrate victime, dar mai multe geamuri ale unor locuințe din Naslavcea au fost sparte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *