CSI / RusiaInternaționalRăzboi

Răspunsul Kremlinului după ce Kadîrov i-a cerut lui Putin să atace Ucraina cu arme nucleare: „Emoțiile ar trebui excluse din orice evaluări”

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a precizat luni, 3 octombrie, că motivele pentru folosirea unei arme nucleare tactice de putere redusă sunt clar stabilite în doctrina de apărare a Federației Ruse și „nu pot exista alte considerente”, informează Ria Novosti. Peskov a declarat acest răspuns ca la declarațiile făcute de Ramzan Kadîrov, care i-a cerut lui Putin să folosească o armă nucleară în Ucraina.

„Chiar și în momentele dificile, emoțiile ar trebui excluse din orice evaluări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de TASS, referitor la solicitarea lui Kadîrov de folosire a armei nucleare în Ucraina.

„Folosim arme nucleare în baza a ceea ce este afirmat în doctrina relevantă, nu pot exista alte considerente aici”, a mai spus Peskov.

Cecenul Kadîrov a declarat sâmbătă, pe canalul său de Telegram, că Moscova ar trebui să folosească o armă nucleară în Ucraina, după înfrângerea de la Liman, unde Putin a ordonat retragerea armatei ruse. În mesajul referitor la înfrângerea de la Liman, Kadîrov a spus, citat de Reuters: „După părerea mea, trebuie luate măsuri drastice, până la declararea legii marțiale la granițe și folosirea armelor nucleare”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *