CSI / RusiaInternațional

Răspunsul Kremlinului la cererea Austriei de a înceta bombardarea infrastructurii ucrainene: „Nu, nu suntem de acord”

Kremlinul nu este de acord cu apelul Austriei, care a cerut Rusiei să înceteze bombardarea infrastructurii ucrainene, a declarat luni purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, transmite Agerpres.

Austria a fost prima ţară care a cerut Rusiei să înceteze bombardarea ţintelor în Ucraina. Ministrul de externe austriac, Alexander Schallenberg, a declarat că ţara sa va continua să sprijine Kievul.

„Nu, nu suntem de acord. Austria, dacă înţelegem bine, nu a acuzat Ucraina că atacă infrastructura critică a Rusiei. Prin urmare, este puţin probabil să aibă dreptul de a face astfel de declaraţ”i”, a reacţionat Peskov la remarcile Vienei, potrivit agenţiei oficiale de presă rusă TASS.

Vladimir Putin a confirmat atacurile asupra Ucrainei. El a declarat că acestea au vizat instalaţii energetice, de comandament militar şi comunicaţii, subliniind că loviturile au avut loc la sugestia Ministerului rus al Apărării. Președintele Rusiei a avertizat cu privire la un răspuns „dur” dacă Ucraina va continua să comită „atacuri teroriste” pe teritoriul Rusiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *