InternaționalUcraina

Răsturnare de situație! Ucraina îl contrazice pe Papa Francisc: Nu există un acord dat Vaticanului

Ucraina nu cunoaște nimic despre inițiativa Papei Francisc de a pune capăt războiului, pe care a anunțat-o în timp ce se întorcea din Ungaria la Roma – potrivit unei surse CNN. Un oficial ucrainean apropiat de Biroul Președintelui de la Kiev, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a declarat că ”președintele Volodimir Zelenski nu și-a dat acordul pentru astfel de discuții în numele Ucrainei”.

”Dacă au loc negocieri, acestea se întâmplă fără știrea noastră și fără consimțământul nostru” – a remarcat sursa.

Vă amintim că duminică seara, 30 aprilie, Papa Francisc, a declarat că Vaticanul este implicat într-o misiune de pace pentru a încerca să pună capăt războiului dintre Rusia și Ucraina, potrivit Reuters.

„Există o misiune în desfășurare acum, dar nu este încă publică. Când va fi publică, o voi dezvălui”, a mai declarat papa jurnaliștilor în timpul zborului spre casă după vizita de trei zile în Ungaria.

„Cred că pacea se face întotdeauna prin deschiderea canalelor de comunicare. Nu se poate obține niciodată pacea prin închiderea acestora. … Așa ceva nu este ușor”, a spus el.

De asemenea, Papa a adăugat că a vorbit despre situația din Ucraina cu premierul ungar Viktor Orban și cu mitropolitul Hilarion, reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse la Budapesta.

„În aceste întâlniri nu am vorbit doar despre Scufița Roșie. Am vorbit despre toate aceste lucruri. Toată lumea este interesată de calea spre pace”, a spus Papa Francisc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *