ExterneRăzboi

Război în Ucraina, ziua 173. Lupte în tranșee între ruși și ucraineni

Militarii ruși și cei ucraineni au ajuns, în anumite zone ale frontului din Ucraina, să se angajeze într-un război de tranșee specific luptelor din Primul Război Mondial. Imagini recente, filmate din dronă și publicate pe contul de Telegram al batalionului „Svoboda” al Gărzii Naționale Ucrainene, arată momentul în care un grup de militari ruși încearcă să se inflitreze într-o tranșee apărată de ucraineni, transmite Digi24.

Inițial, o grupă de militari ruși intră în tranșee sub acoperirea focului de artilerie, iar la un moment dat, militarii deschid focul concentrat asupra unor clădiri în ruine aflate la câteva zeci de metri distanță.

Conform surselor ucrainene, ocupanții ruși au fost respinși după ce poziția a fost bombardată cu mortiere trase de artileria ucraineană. Alte imagini mai vechi, postate la finele lunii mai, arată un militar ucrainean care luptă de unul singur într-o tranșee împotriva unui grup de militari ruși. Invadatorii ruși aruncă grenade până în momentul în care apărătorul ucrainean este ucis.

Menționăm că războiul în Ucraina durează de 173 de zile – aproximativ șase luni de la debutul invaziei ruse din data de 24 februarie. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *