InternaționalRăzboi

Război în Ucraina, ziua 303. Coreea de Nord neagă că a livrat armament grupării ruse Wagner. Vineri dimineața, în Nicolaev au răsunat sirene de raid aerian

Ministerul de Externe al Coreei de Nord a negat că ar fi furnizat armament grupării paramilitare ruse Wagner, calificând informația drept „nefondată”. În această dimineață, sirenele de raid aerian au răsunat în Nicolaev, în sudul Ucrainei iar Putin a pronunţat, joi, cuvântul ”război”, prima dată de când a început invazia în Ucraina.

Şeful grupării ruseşti de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a afirmat, joi, că afirmaţiile SUA conform cărora gruparea sa ar fi primit livrări de arme de la Coreea de Nord nu sunt ”nimic mai mult decât bârfe şi speculaţii”, relatează CNN.

Vineri dimineața, în Nicolaev, în sudul Ucrainei, sirenele de raid aerian au sunat, potrivit primarului regiunii, Vitalii Kim, care a postat pe canalul său de Telegram.

Ministerul de Externe al Coreei de Nord a negat că ar fi furnizat muniții Rusiei, calificând informația drept „nefondată”, și a denunțat Statele Unite pentru că au furnizat arme letale Ucrainei, a relatat vineri agenția oficială de știri KCNA.

Menționăm că armata rusă îşi concentrează în prezent eforturile asupra cuceririi întregii regiuni Doneţk, în estul Ucrainei, a anunţat joi şeful Statului Major rus, Valeri Gherasimov, relatează AFP.

”Situaţia pe linia frontului a fost sabilizată, iar principalele eforturi ale trupelor noastre se concentrează asupra încheierii eliberării teritoriului «republicii populare» (de la) Doneţk”, autoproclamată de către separatişti proruşi, a anunţat Gherasimov, citat de sursele citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *