Social

Reacția Gazpromului în cazul auditului pretinsei datorii istorice a Moldovagaz

Concernul rus „Gazprom” a venit cu o reacție în urma publicării rezultatelor auditului pretinsei datorii istorice a SA „Moldovagaz”, transmite MOLDPRES

Potrivit unui comunicat de presă emis de Gazprom, „concluziile auditorului nu pot afecta în niciun fel mărimea și valabilitatea datoriei specificate, în special că aceasta este confirmată în documentele semnate de Gazprom și Moldovagaz și deciziile relevante ale arbitrajului internațional”. „Auditorul și condițiile licitației pentru achiziționarea serviciilor sale au fost stabilite unilateral de partea moldovenească, fără acordul Gazprom și Moldovagaz”, a precizat sursa citată.

Astfel, în aceste condiții, Gazprom susține că „intenționează să continue să își apere drepturile în toate modurile posibile”.

Menționăm că miercuri, 6 septembrie, inistrul Energiei, Victor Parlicov, a prezentat concluziile auditului pretinsei datorii a Moldovagaz față de Gazprom, efectuat de două companii cu renume internațional. Victor Parlicov a anunțat că în urma auditului extern, Republica Moldova nu acceptă datoriile istorice ale Moldovagaz, întrucât potrivit auditorilor, o mare parte din pretinsa datorie nu a fost confirmată prin documente sau nu poate fi executată. Astfel, Chișinăul a propus ca Moldovagaz să achite cu suma de circa 8,6 mln de dolari pretinsa datorie către Gazprom.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *