Social

Reacția Guvernului, după ce Ceban a declarat că Memorialul „Eternitate” va trece în gestiunea Primăriei Chișinău: „Astfel de monumente sunt în grija APL-urilor”

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a venit cu un comentariu referitor la declarațiile primarului Capitalei, privitor la trecerea Memorialului „Eternitate” în gestiunea Primăriei Chișinău, scrie TV8.

„Guvernul Republicii Moldova prin intermediul Ministerului Apărării s-a adresat de mai multe ori cu solicitarea de transfer a Complexului Memorial „Eternitatea” către Primăria municipiului Chișinău. Toți primarii din țara noastră cunosc că astfel de monumente sunt în grija autorităților locale.

Primarul general a evitat să informeze opinia publică că Ministerul Apărării a primit răspunsuri contradictorii de la Primărie, inclusiv refuz de a-și asuma responsabilitatea descrisă în lege”, a declarat Daniel Vodă.

De asemennea, purtătorul de cuvânt i-a sugerat lui Ivan Ceban să facă acțiuni concrete în vederea protejării monumentelor pe teritoriul municipiului Chișinău.

„Memorialul Eternitatea a fost transmis arbitrar în gestiunea Guvernului în anul 2007, iar lucrările de reparație și întreținere, inclusiv menținerea focului veșnic pe parcursul anilor au fost efectuate din bugetul Ministerului Apărării”, a subliniat Vodă.

Vă amintim că luni, 8 mai, Complexul Memorial ”Eternitate” din Capitală urmează, din 1 iunie, să treacă în gestiunea Primăriei Chișinău, a declarat primarul Capitalei.

„Acest lucru a fost solicitat de mai multe ori de guvern. Nu prea este temei legal acum să facem acest transfer, dar voi ruga colegii să pregătească actele necesare. Vom avea grijă și de această zonă, acest lucru nu ne sperie”, a menționat Ceban.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Astfel de coliba din Porcăria Porcului dodon
    va trece în Haita Kuliokarilor din man a lui sioban !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *