Ucraina

Reacția Kievului după ce documente secrete despre contraofensiva ucraineană circulă pe internet

O scurgere de documente clasificate care detaliază planurile secrete ale SUA și NATO pentru a ajuta Kievul, pare a fi o operațiune de dezinformare rusă pentru a semăna îndoieli cu privire la contraofensiva planificată de Ucraina, a declarat vineri, 7 aprilie, consilierul președintelui Ucrainei, Mihailo Podoleak, transmite Hotnews.

Mihailo Podoleak a declarat pentru Reuters că scurgerile de date relatate de New York Times conțin o „cantitate foarte mare de informații fictive” și că Rusia încearcă să preia din nou inițiativa în război.

„Acestea sunt doar elemente standard ale jocurilor operaționale ale serviciilor secrete rusești. Și nimic mai mult”, a mai adăugat oficialul ucrainean într-o declarație scrisă.

Reuters precizează că nu a reușit imediat să analizeze documentele scurse.

New York Times a relatat joi că Pentagonul investighează modul în care au fost postate pe rețelele de socializare în această săptămână documente care detaliază planurile de consolidare a armatei ucrainene pentru contraofensiva planificată în această primăvară.

Vă amintim că 7 aprilie, Pentagonul anunța că investighează o presupusă breșă de securitate în urma căreia documente care oferă detalii despre planurile SUA și ale NATO de a ajuta la pregătirea Ucrainei pentru o ofensivă de primăvară împotriva Rusiei au fost scurse pe platformele de socializare, relatează New York Times, citată de The Guardian.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *