ExternePolitică

Reacția Kievului la ”planul de asasinare a separtistului Krasnoselski”: „Minciunile și provocările sunt arme folosite în mod activ de Federația Rusă”

Acuzațiile așa ziselor autorități transnistrene precum că Serviciul de Securitate Ucrainean (SBU) a pregătit un atentat terorist la Tiraspol, în care urma să fie înlăturat separatistul Vadim Krasnoselski și alți exponenți ai puterii secesioniste, trebuie considerate exclusiv ca o provocare orchestrată de Kremlin, a declarat SBU ca reacție la afirmațiile Tiraspolului.

”Serviciul de Securitate al Ucrainei vă îndeamnă să nu luați în serios prostiile, a căror răspândire arată un obiectiv clar al Rusiei de a destabiliza situația din teritoriul care este efectiv ocupat și aflat sub controlul său, acuzând statul nostru de acest lucru. Minciunile și provocările sunt arme folosite în mod activ de Federația Rusă. Dar astăzi întreaga lume vede adevărata față a țării agresoare și nu crede declarațiile nici ale Rusiei, nici ale sateliților săi” a scris SBU într-un comunicat.

Vă amintim că joi, 9 martie, așa-zisul minister al securității de la Tiraspol a afirmat că Vadim Krasnoselski și alți lideri din stânga Nistrului ar fi fost ținta unui presupus atentat terorist organizat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Mai multe persoane au fost reținute și dau deja declarații.

Conform autorităților separatiste din Tiraspol, planul ar fi implicat plasarea unui dispozitiv cu 8 kilograme de explozibil într-un automobil de marca ”Land Rover”. Atacul terorist ar fi urmat să aibă loc în centrul orașului Tiraspol, unde sunt mulți oameni, a declarat șeful procuraturii transnistrene, Anatoli Gurețki.

Un bărbat pe nume Veaceslav Kisnicean a fost prezentat ca fiind persoana care urma să execute atacul terorist la comanda SBU. Potrivit presei de la Tiraspol, Kisnicean s-a născut la Tiraspol în 1979 și a locuit în Odesa timp de 12 ani înainte de a fi recrutat de SBU în februarie 2022. Acesta a fost antrenat să plaseze bombe la diferite obiective și avea misiunea de a monitoriza și elimina conducerea separatistă.

O declarație atribuită lui Kisnicean a fost făcută publică de presa din regiune: ”Eu am misiunea mea, pe care trebuie să o îndeplinesc. Aceasta este datoria mea sau moartea”.

Biroul Politici de Reintegrare de la Chișinău a notat că nu deține astfel de informații și a dat asigurări că autoritățile naționale competente investighează informația despre presupusul atentat la Tiraspol.

De asemenea, și premierul Dorin Recean a declarat că Guvernul nu cunoaște nimic despre așa zisa tentativă dejucată de Tiraspol.

”Este important că Moldova este într-o situație stabilă, de pace, stabilitate în regiune și Biroul Reintegrare reușește să alinieze stânga Nistrului la pace și stabilitate”, a comentat Recean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *