Social

Reacția lui Grosu după incidentul de sâmbătă: Cel mai mare pericol vine din Marea Neagră. Ce spune despre Transnistria

Cel mai mare pericol vine din Marea Neagră, iar spațiul aerian al Republicii Moldova este urmărit de comun cu specialiști din România și Ucraina, declară Igor Grosu. Aflându-se de Ziua Culturii Naționale la București, președintele Parlamentului de la Chișinău a vorbit cu jurnaliștii de la Agerpres despre eventuale riscuri pentru țara noastră, în contextul războiul din Ucraina, scrie Realitatea.md.

De asemenea, el a punctat că neutralitate nu ne scutește de necesitatea de a investi în apărare. Conform lui Grosu, țara noastră urmează să o facă atât cu resurse proprii, cât și cu suportul partenerilor.

”Sigur, cel mai mare pericol vine dinspre Marea Neagră, pentru că de fiecare dată când flota statului agresor, Federaţia Rusă, este scoasă în larg, suntem în așteptarea, ca să zic așa, a surprizelor. De obicei atunci când ei bombardează Viniţa, Lvov, Odesa, atunci creşte pericolul şi asupra noastră”, a dezvăluit Grosu.

Referindu-se la declarații anterioare ale șefului Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteață, precum că Rusia are în plan să invadeze Republica Moldova, Grosu susține că ele s-au referit la analize și declarații ale generalilor armatei rus. El reiterează că actualmente riscuri nu sunt.

„La moment, aceste pericole nu există, pentru că am urmărit succesul forțelor ucrainene în Herson, chiar faptul că au împins armata invadatoare peste râu. Deci, la moment nu vedem pericol iminent de escaladare a conflictului, a războiului în Transnistria. În Transnistria propriu-zis, situația este tensionată, dar în acelaşi timp vedem o preocupare şi la nivelul populației, dar şi la nivelul aşa-numitei administrații de acolo. Per total, cei de acolo nu își doresc escaladarea. Noi vedem lucrul acesta şi din dialog, şi din comportament. Până acum am reușit să menţinem stabilitatea, sper să o menţinem şi în continuare”, a conchis Igor Grosu.

Vă amintim că sâmbătă, 14 ianuarie, la Briceni au fost identificate bucățile unei rachete. Autoritățile spun că acestea au căzut după bombardamentele masive ale Rusiei contra Ucrainei, iar pentru că focosul avea explozibil, au intervenit geniștii.

Menționăm că acesta este al treilea caz când un obuz cade sau este găsit în țara noastră, la hotar cu Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Domnule Grosu.
    De acord cu tot ce declaratzi. Cu o exceptzie.
    Spuneteti ca momentan pericolul rusesc nu exista.
    Vecinul meu a sarit ca ars ::::: Pericolul kremlinului
    a fost este si va fi permanent pentru fosta gubernut
    za maldafania.”” Noi trebue sa fim in permanetza pre
    gatititzi “” , asa cum bine atzi spus dle Grosu.
    CU respect.

  2. Stabilitatea asta din Transnistria nu va avantajeaza. Pt ca acum Rusia este ocupata cu Ucraina si nu poate sustine si Transnistria, mai ales ca Ucraina nu ii lasa sa treaca. Este cel mai bun moment pt inlaturarea definitiva a regimului din Transnistria acum, nu alta data, cand isi va reveni Rusia din pumni. Dar, cum sunt moldovenii prosti, cred ca amana pana nu se mai poate face nimic. Dezamagitoare politica dusa de Rep Moldova ! Slaba de tot !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *