Politică

Reacția lui Radu Marian, după ce a fost inclus în lista oficialilor moldoveni interziși în Rusia. „Înseamnă că suntem de partea binelui”

„Am primit cu mare satisfacție personală această noutate – înseamnă că suntem de partea binelui”, în acest mod a reacționat deputatul PAS, Radu Marian, la decizia Kremlinului de a-l introduce în lista celor 20 de oficiali moldoveni al căror acces în Federația Rusă este interzis, scrie TV8.

„Este o dovadă cât se poate de clară a poziției noastre categorice împotriva invaziei brutale a lui Putin în Ucraina și a crimelor de război pe care le comite armata rusă în țara vecină. Această noutate este și mărturie a rezultatelor guvernării PAS în a stopa încercările Kremlinului de a aduce haos și violență în țara noastră prin intermediul grupărilor criminale. Nu am de gând să merg în Rusia atât timp câta aceasta e condusă de regimul Putin, sau de alt regim care susține războiul și care nu respectă independența, suveranitatea vecinilor săi”, a mai menționat Radu Marian. 

De asemenea, și directorul Asociației Presei Independente (API), Petru Macovei, care se regăsește pe aceeași listă a reacționat. A făcut-o printr-un mesaj scurt, în limba rusă, postat pe pagina sa de Facebook.

Vă amintim că autoritățile de la Moscova au impus interdicţie de intrare în ţară pentru 20 de cetățeni moldoveni. Este vorba de 18 deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), vicedirectorul Poliției de Frontieră, Oleg Bucătaru, și directorul Asociației Presei Independente (API) Petru Macovei, notează Radio Europa Liberă Moldova.

Aceasta se întâmplă după ce autoritățile de la Chișinău au redus personalul Ambasadei Rusiei în R. Moldova. Iar luni dimineața,14 august, peste 40 de diplomați ruși au părăsit Republica Moldova, întorcându-se în Federația Rusă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *