CSI / RusiaSocial

Reacția Rusiei după ce angajații „misiunii ruse” la Chișinău au părăsit Republica Moldova

Angajații ambasadei Federației Ruse la Chișinău, care au părăsit Republica Moldova, la 14 august, au ajuns la Moscova. În acest context, Ministerul rus de Externe a publicat luni o declarație oficială în care a declarat că reducerea personalului misiunii ruse „va avea consecințe asupra relațiilor moldo-ruse care va afecta, în primul rând, locuitorii ambelor țări”, transmite Vocea Basarabiei.

„La 14 august, angajații misiunii ruse în Moldova și membrii familiilor acestora s-au întors la Moscova cu un avion special. Ei au fost nevoiți să părăsească republica în legătură cu decizia autorităților moldovenești de a reduce personalul ambasadei, al reprezentanței comerciale și al centrului rus de științe și cultură”, precizează ministerul rus de externe.

Autoritățile ruse califică decizia respectivă drept „un pas neprietenesc” și susțin că întreaga responsabilitate pentru această decizie o poartă autoritățile moldovenești.

„Acest pas neprietenos al Chișinăului oficial va avea, fără îndoială, consecințe asupra relațiilor ruso-moldovenești, dar în primul rând va afecta locuitorii ambelor țări, a căror capacitate de a primi asistență consulară în timp util, precum și de a menține legături de afaceri și culturale, va fi redusă semnificativ. În acest sens, atragem atenția cetățenilor Federației Ruse și Republicii Moldova asupra faptului că, din cauza unor circumstanțe obiective, personalul Ambasadei Federației Ruse nu va putea asigura volumul și calendarul corespunzător al serviciilor consulare. Activitățile Misiunii Comerciale și ale Centrului Rus pentru Știință și Cultură din Chișinău vor fi, de asemenea, limitate forțat”, se mai arată în comunicatul autorităților ruse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Poate Moldov mai pregateste de plecare inca un lot de cioloveci,aciuiti pe acolo din 1945 pana acuma !
    P.S
    Poate ii determina si pe aia din Transnistria sa-si cumpere si ei in avans bilete de dus in ruSSia !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *