Externe

Reacția Tiraspolului la declarația Moscovei despre provocări în Transnistria: Nu vedem motive de panică

Copreședintele din partea Tiraspolului în Comisia Unificată de Control (CUC), Oleg Beleakov a declarat că nerecunoscuta rmn este gată să reacționeze adecvat la orice provocări. Belyakov dă asigurări că în regiune nu există motive de panică, dar în același timp susține că avertizările creează mari îngrijorări, transmite Deschide.md.  

„Avertizările apărute creează mari îngrijorări. Organele noastre de forță interacționează armonios, evaluează la rece și echilibrat situația din jurul republicii. Dacă cineva mizează să facă panică, atunci aceasta nu  se regăsește printre locuitorii regiunii și organele transistrene de forță.  Reiterez că operațiunea comună de menținere a păcii din regiune, care are statut internațional, este un garant de încredere al păcii și securității. Orice intimidare a forțelor de menținere a păcii va fi o crimă pentru care nu există nicio justificare”, a declarat Belyakov, citat de RIA Novosti.

Menționăm că joi dimineața, Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina ar pregăti o provocare armată împotriva regiunii separatiste efectuată de subdiviziunile forțelor armate ucrainene, inclusiv cu participarea „naționaliștilor” din Azov.

Autoritățile Republicii Moldova nu au confirmat aceste informații. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene îndeamnă cetățenii la calm sugerându-le să se informeze din surse sigure.

Ministerul Apărării mai menționează că declarațiile Ministerului rus al Apărării reprezintă mai degrabă un element de operațiune psihologică decât intenții reale. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *